top of page
Zoeken

(Semi) Permanente Make Up

Het verschil tussen Microblading, Powderbrows & Pigmenten.


Microblading

Bij microblading wordt er gebruik gemaakt van hairstroke techniek, waar semi permanente make-up als wenkbrauwhaartjes wordt gepigmenteerd. Microblading wordt soms ook wel hair-strokes of 3D hair-strokes genoemd. Uiteindelijk gaat het allemaal om dezelfde techniek. Met een speciale soort van pen (mesje), vandaar ook ‘blading’ worden de haartjes getekend en nagebootst.  Het is eigenlijk de meest natuurlijke manier om ‘vollere’ brows te creëren. Maar helaas niet geschikt voor de vette huid (heb je een vette huid? Dan zijn powderbrows de oplossing voor je).

Powderbrows Het woord zegt het al een beetje, echt ‘poeder’ brows. Ik zeg altijd, je kan het vergelijken met als je zelf je brows bijgetekend hebt. Bij microbladen komt geen machine te pas maar bij de powderbrows wel, je maakt ze eigenlijk ‘strakker’ dan microladen. Omdat je met wat strakkere lijnen en schaduwen kan werken. Ook hierbij is het resultaat super natuurlijk. 


Combobrows Combinatie van hierboven. Skin Studio M’s favorite!
Pigmenten: We gebruiken écht de allermooiste en veiligste  pigmenten  van SWISS COLOR (geen verkooppraatje is echt zo, check hun website voor álle info). Hier zitten geen ijzeroxides in en je brows worden dus niet opeens ‘rood’. (ken je vast wel, die rode gloed op mensen hun wenkbrauwen, zo jammer…) Heel veel salons doen het wel, en dat is gewoon omdat ze cheap in kunnen kopen op andere pigmenten.


Over swiss color De pigmenten van Swiss Color zijn vrij van ijzeroxides en zware metalen. Dit houdt in dat deze pigmenten veel mooier van kleur blijven, langer blijven zitten en minder wondjes veroorzaken. Naast de ijzeroxides wat Swiss Color (www.swiss-color.nl) niet in haar pigmenten heeft, zijn zink en kobalt ook niet aan de pigmenten toegevoegd. Zink en kobalt zijn afsluitende en giftige stoffen. Omdat we werken met natuurlijke pigmenten denken we mee met de natuur en mens en dat betekent dat de pigmenten dierproefvrij zijn en ook geschikt voor veganisten. De pigmenten en apparatuur van Swiss Color zijn vrij van conserveermiddelen en allergie verwekkers. Voorzien van hoge pigment concentratie en getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria.


Ja, leuk maar hoelang blijft het zitten? Het ligt aan je huidtype en je verzorging, aan het eerste kun je niks doen, aan het tweede zeker; belangrijkste is, ga jij in de zon liggen bakken? Neem please je brows mee in je skinroutine qua insmeren, de kleur gaat anders echt ‘lopen’ zo noemen we dat in de PMU wereld en dat is zo zonde!

De meeste mensen hebben na een jaar tot 1,5 tot 3 jaar een “touch up’ nodig. Maar het mooie van de SWISS color pigmenten is dat ze heel mooi ‘teruglopen’. Dat wil zeggen, ze vervagen heel mooi waardoor sommige mensen na 1,5 jaar zeggen  “Ja ze zijn iets lichter maar ik stoor me daar helemaal niet aan” en sommige komen wel na een jaar voor bijvoorbeeld de voorkant een weer aan te zetten of de kleur weer iets intenser te maken. Het is een beetje up to you…

Doet het pijn? Nee, pijn is een veel te groot woord, er zijn leukere dingen te bedenken. Pijnlevel is vaak maar 2 op een schaal van 10.

Over het algemeen hoor ik super vaak: “ik heb er zo tegen op gezien en het viel me zó mee”. Funfact: 2 mensen vielen ooit in slaap (true story)!


Hoelang duurt de behandeling? Reken op 3 uur. Ik neem heel erg de tijd om je wenkbrauwen uit de meten en exact gelijk te trekken. Vaak zijn ze van nature iets ongelijk, maar dat heb je dan lekker niet meer! Ik teken alles voor en bespreek álles met je voordat ik start (kleur en shape) met de behandeling. Uiteraard kom je na 4-6 weken terug voor een touch up (lees: perfectioneren die brows). 


Laatste advies: Drink 24 uur van te voren geen alcohol, dit maakt je bloed dunner en kan weer negatief invloed hebben op de behandeling. 


Wil je foto’s ontvangen, meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem via info@skinstudiom.nl contact op en we helpen je graag!


bottom of page